Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400
Duurzaam

Verantwoording voor natuur en mensen

People, planet, profit is het credo binnen Van Vliet Kastanjehout. We streven naar harmonie tussen mens en natuur en naar economische en maatschappelijke winst. Die gedachte zit in de kern van ons bedrijf.

We delen passie voor de natuur en dat dragen we uit in onze totale bedrijfsvoering

Wij kiezen altijd voor de beste oplossingen voor de lange termijn. Mooi voorbeeld is de wijze waarop onze partners in Frankrijk en Engeland omgaan met verantwoord bosbeheer. Het kastanjehout dat wij afnemen wordt al decennialang beheerd volgens het hakhoutprincipe. Bij deze vorm van bosteelt worden de bomen elke vijftien tot twintig jaar net boven de grond gekapt. Vrijwel direct groeien er na de houtkap scheuten uit de boomstronken die uitgroeien tot volwaardige bomen. Het hout vernieuwt zichzelf zonder dat aanplant nodig is. Dit is een mooi voorbeeld van verantwoord bosbeheer, waarbij door de herbeplanting een echte kringloop ontstaan is. Hout wordt beoordeeld op duurzaamheid. Dit zegt namelijk iets over de levensduur. Hoe langer de levensduur is, des te beter de duurzaamheid.

Bedrijfsvriend Utrechts Landschap en Geldersch Landschap & Kasteelen

Wij hechten aan de belangen van de natuur en het landschap. Daarom steunen wij het Utrechts Landschap en het Geldersch Landschap & Kasteelen door een structurele jaarlijkse geldbijdrage te leveren als bedrijfsvriend. Daarnaast werken wij met vriendelijke tarieven en denken mee in oplossingen. We realiseren samen bijzondere projecten waar we heel trots op zijn.

Bedrijfsvriend Utrechts Landschap Bedrijfsvriend Geldersch Landschap

Duurzame samenwerkingen met medewerkers en erkend leerbedrijf

We kiezen voor duurzame samenwerking met ons klanten, leveranciers en met onze medewerkers. Al onze medewerkers komen uit de directe omgeving. Daarnaast vinden we dat jongeren een goede kans verdienen. Wij hebben regelmatig stagewerkplekken, ook zijn we een erkend leerbedrijf. Informeer naar de mogelijkheden.

Duurzame samenwerkingen met medewerkers en erkend leerbedrijf

Keurmerken bewijzen duurzaamheid

Wij kiezen voor duurzaamheid, in de manier waarop we samenwerken, maar ook kiezen we voor duurzame houtsoorten. We hebben diverse certificaten en keurmerken waar we elke dag weer hard voor werken.

Over onze keurmerken