Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

We delen passie voor de natuur. Dat dragen we uit in onze totale bedrijfsvoering

Wij kiezen altijd voor de beste oplossingen voor de lange termijn. Onze partners in Frankrijk, Engeland en Italië gaan verantwoord met bosbeheer om. Het kastanjehout dat wij afnemen wordt al decennialang beheerd volgens het hakhoutprincipe. Bij deze vorm van bosteelt worden de bomen elke vijftien tot twintig jaar net boven de grond gekapt. Vrijwel direct groeien er na de houtkap scheuten uit de boomstronken die uitgroeien tot volwaardige bomen. Het hout vernieuwt zichzelf zonder dat aanplant nodig is.    Van Vliet Kastanjehout - Duurzaam ondernemen
Van Vliet Kastanjehout - Duurzaam ondernemen

 

Duurzame cyclus van de tamme kastanje

 


van-vliet-kastanjehout-duurzaam-hout-infographic

Een royaal assortiment van duurzaam hout

Wij bieden verschillende duurzame Europese houtsoorten. Duurzaamheid zegt onder meer iets over de levensduur van hout. Hoe langer de levensduur is, des te beter de duurzaamheid. Er zijn in totaal vijf duurzaamheidsklassen. Klasse 1 staat voor het houtsoort met de langste levenduur.

Zij vertellen je graag meer over duurzaamheid

GROEIEN VAN BOMEN TEGEN CO2

Hout is een bijzondere grondstof. Het is volledig hernieuwbaar en het groeit in een toenemende hoeveelheid. Daarnaast is het niet alleen sterk, maar ook een relatief licht bouwmateriaal dat een natuurlijke uitstraling heeft. Een boom heeft CO2 nodig om te groeien en zorgt er daarnaast voor dat CO2 wordt omgezet naar zuurstof en hout. Lees meer in ons onderzoek.

download de infosheet over co2

Bedrijfsvriend utrechts landschap en geldersch landschap & kastelen

Wij hechten aan de belangen van de natuur en het landschap. Daarom steunen wij het Utrechts Landschap en het Geldersch Landschap & Kasteelen door een structurele jaarlijkse geldbijdrage te leveren als bedrijfsvriend. Daarnaast werken wij met vriendelijke tarieven en denken mee in oplossingen. We realiseren samen bijzondere projecten waar we heel trots op zijn.

Duurzame samenwerkingen met medewerkers en erkend leerbedrijf

We kiezen voor duurzame samenwerking met onze klanten, leveranciers en met onze medewerkers. Al onze medewerkers komen uit de directe omgeving. Daarnaast vinden we dat jongeren een goede kans verdienen. Wij hebben regelmatig stagewerkplekken, ook zijn we een erkend leerbedrijf. Informeer naar de mogelijkheden.

Keurmerken bewijzen duurzaamheid

Wij kiezen voor duurzaamheid, in de manier waarop we samenwerken, maar ook kiezen we voor duurzame houtsoorten. We hebben diverse certificaten en keurmerken waar we elke dag weer hard voor werken.

Bekijk magazines
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten.
Daarnaast vindt u in onze online magazines onder andere interviews met onze klanten en krijgt u een inkijkje in ons bedrijf.
Aanmelden nieuwsbrief Bekijk de magazines

Trots op onze opdrachtgevers

Een kleine selectie:

Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.