Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Kastanjehouten schapenhek bij Van Vliet Duurzaamhout

Het kastanjehouten schapenhek (ook wel schapenhek, schapenraster, schapenhekwerk, houten hekwerk, rasterhekwerk, stakettenhekwerk, Frans hekwerk, Italiaans hekwerk of Engels hekwerk genoemd) kent een natuurlijke uitstraling. Al vanaf 1993 zijn wij dé leverancier van het duurzame schapenhek. Zo wordt het ieder najaar door Gemeente Zandvoort gebruikt om het stuifzand onder controle te houden. Maar niet alleen voor de kust biedt dit schapenhek de uitkomst. Ook als (diervriendelijke) afrastering op recreatieparken, in tuinen, tijdelijk op festivals, of als veilige afscheiding voor kinderen is het schapenhek zeer geschikt. Wij hebben het grootste assortiment kastanjehouten schapenhekken op voorraad en leveren de beste kwaliteit. 

Schapenhekken van duurzaam kastanjehout

Het tamme kastanjehout dat Van Vliet levert, is volledig hernieuwbaar en wordt al decennialang beheerd volgens het hakhoutprincipe. Bij deze vorm van bosteelt worden de bomen elke vijftien tot twintig jaar net boven de grond gekapt. Vrijwel direct groeien er na de houtkap scheuten uit de boomstronken die uitgroeien tot volwaardige bomen. Het hout vernieuwt zichzelf zonder dat aanplant nodig is.

Engels of Frans hekwerk?

Het kastanjehouten schapenhek is er in verschillende uitvoeringen. Behalve de keuze uit latafstanden kan je kiezen tussen het Franse, Italiaanse en Engelse schapenhek:

  • Het Franse en Italiaanse schapenhek heeft spitsere punten dan het Engelse schapenhek.
  • De latten zitten strakker in het ijzerdraad gewikkeld bij het Franse en Italiaanse hekwerk.
  • Het Franse schapenhek heeft, bij de hogere varianten, een extra ijzerdraad.
  • Het Engels schapenhek heeft een rustiekere uitstraling ten opzichte van het Franse lattenwerk.
Offerte aanvragen   Bekijk dit product   Naar de webshop

Keurmerken bewijzen duurzaamheid

Wij kiezen voor duurzaamheid, in de manier waarop we samenwerken, maar ook kiezen we voor duurzame houtsoorten. We hebben diverse certificaten en keurmerken waar we elke dag weer hard voor werken.

Alvast inspiratie op doen voor een schapenhek?

Een kastanjehouten schapenhek van Van Vliet Duurzaamhout kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Dankzij de natuurlijke uitstraling van het schapenhek past het perfect in iedere omgeving. Het kan dan ook probleemloos langdurig onbehandeld buiten gebruikt worden.

Meer informatie over een schapenhek?

Heeft u een vraag over onze schapenhekken of over de vele toepassingen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Bekijk magazines
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten.
Daarnaast vindt u in onze online magazines onder andere interviews met onze klanten en krijgt u een inkijkje in ons bedrijf.
Aanmelden nieuwsbrief Bekijk de magazines
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.