Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Van duurzame houten palen tot kastanjehouten schapenhek en landschapsmeubilair

Oprichter van Van Vliet Kastanjehout, Cees van Vliet, kon in 1993, toen hij begon met de import van kastanjehout, niet vermoeden dat zijn bedrijf in korte tijd zou uitgroeien tot de belangrijkste importeur van duurzaamhout Europees in Nederland. De vraag naar deze duurzame houtsoort groeide sterk door de behoefte aan een milieuvriendelijk alternatief voor naaldhoutpalen.

Na jaren hard werken, droeg Cees van Vliet in 2006 zijn bedrijf over aan Gijs Dorrestijn, Ernst-Jan Damen en Marcel Dorrestijn. Gijs Dorrestijn werkt al vanaf zijn vijftiende in het bedrijf. ‘Ik begon in 1985 en was de eerste vaste medewerker. In die tijd moest ik op de meest onmogelijke plekken hout het bos uitrijden en langs de openbare weg of op een parkeerplaats opstapelen zodat een vrachtwagen het kon ophalen. Toen maakten we gebruik van een uitrijwagen; een tractor met een kar erachter en een kraan erop. Ik vond het schitterend werk, buiten in de bossen; wat een rust. Er waren dagen bij dat ik geen mensen zag. Ik had het enorm naar mijn zin.’ In 1998 komen Marcel Dorrestijn en Ernst-Jan Damen het team versterken. Hoewel ze alle drie een heel andere focus hebben op werkgebied, zorgen de liefde voor het bos, het buitenleven en de passie voor hout voor een sterke verbinding.

Kastanjehouten schapenhek enorm populair

Mede door de import van duurzaam kastanjehout uit Engeland en Frankrijk, is het bedrijf enorm gegroeid en gemoderniseerd. Grote bekendheid kreeg van Vliet Duurzaamhout door de introductie van het kastanjehouten schapenhek. Dit schapenhek nam een grote vlucht in de tuinbranche, maar ook als afrastering bij grootschalige landschapsprojecten.

Van particulieren tot hoveniers en grote opdrachtgevers

Vanuit een grote voorraad op de houtwerf wordt er geleverd aan hoveniers, tuincentra, bouwmarkten, overheden, recreatieschappen en particulieren in binnen- en buitenland. Uiteraard heeft de tractor plaatsgemaakt voor een wagenpark met vrachtwagens en pick-ups. En ons werk is steeds verder uitgebreid; van uitsluitend leveren van hout, naar meedenken en adviseren over allerlei toepassingen. Het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin weet van Vliet Duurzaamhout te vinden, net als mooie opdrachtgevers als de Efteling, Landal Greenparks, Dierenpark Amersfoort en Ouwehands Dierenpark. 

terug