Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Volledig hernieuwbare grondstoffen dragen bij aan klimaatoplossing

De klimaatveranderingen dwingen ons allemaal om na te denken over oplossingen. Op 6 november werd de warmste dag ooit gemeten in Nederland. Hoeveel signalen zijn er nodig om te zien dat er echt een verandering nodig is? Gebruikmaken van hernieuwbare grondstoffen is wat wij al jaren lang doen. Steeds meer van onze opdrachtgevers begrijpen de noodzaak en zijn benieuwd naar onze werkwijze.

Het Tamme Kastanjehout dat wij leveren, is volledig hernieuwbaar en wordt al decennialang beheerd volgens het hakhoutprincipe. Bij deze vorm van bosteelt worden de bomen elke vijftien tot twintig jaar net boven de grond gekapt. Vrijwel direct groeien er na de houtkap scheuten uit de boomstronken die uitgroeien tot volwaardige bomen. Het hout vernieuwt zichzelf zonder dat aanplant nodig is. Dit is een mooi voorbeeld van verantwoord bosbeheer, waarbij een echte kringloop ontstaan is. Wij kiezen voor duurzaam en eerlijk hout van dichtbij, niet van de andere kant van de wereld maar uit duurzaam beheerde bossen in Frankrijk, Engeland en Italië. Naast het Tamme Kastanjehout bieden wij nog een aantal andere Europese houtsoorten aan, waaronder Eiken, Robinia en ook inlands hout zoals Douglas en Lariks.

Hout wordt beoordeeld op duurzaamheid. Hoe langer de levensduur is, des te beter de duurzaamheid. 

Wilt u exact weten hoe ons Tamme Kastanjehout hernieuwd wordt?

Download de infographic

 

Terug naar het overzichtLees verder over duurzaamheid
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.