Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400
Keurmerken

Keurmerken bevestigen verantwoorde werkwijze Van Vliet Kastanjehout 

Wij willen op een verantwoorde wijze werken en samenwerken. We werken er hard aan om elke dag weer de juiste keuzes te maken.

Forest Stewardship Council (FSC)

Forest Stewardship Council (FSC)De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeringsinstanties.

PEFC

PEFCHet internationale PEFC-keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet, profit. PEFC-keurmerk geeft afnemers de garantie dat hout- en papierproducten uit duurzaam beheerde bossen afkomstig zijn en laat zien dat wij bijdragen aan meer duurzaam bosbeheer wereldwijd waarbij aandacht is voor mens, milieu en economie.

AVIH

AVIHDe Algemene Vereniging Inlands Hout (AVIH) is de branchevereniging voor ondernemers in de bos- en houtsector in Nederland. AVIH stimuleert houtgebruik in een biobased economy. Daarbij staat waarborgen van gezond en duurzaam bosbeheer centraal.

NL Greenlabel

NL Greenlabel

De internationale keurmerken FSC en PEFC maken duurzaam hout aantoonbaar en transparant.  Maar onze klanten kijken, net als wij, verder dan alleen het duurzame bosbeheer. Is het eindproduct ook duurzaam in gebruik en milieuvriendelijk? Door te kijken naar de integrale duurzaamheidsscore van een product, zoals gebruiksduur, samenstelling, energie en transport die nodig is geweest, krijgen we een betere definitie van “duurzaam”.  

Voor NL Greenlabel heeft Royal HaskoningDHV een methode ontwikkeld waarbij door middel van een duurzaamheidspaspoort kan worden aangetoond hoe duurzaam de producten en het toeleverende bedrijf werkelijk zijn.

We zijn er trots op dat het ons lukt om op een duurzame manier te werken, bewijs hiervoor zijn onder meer onze eigen duurzaamheids-paspoorten met A-label. En we zijn trots op onze certificaten. Om ze te behouden, moeten we ons continu blijven bewijzen en dat vinden we logisch. 

Erkend leerbedrijf

Erkend leerbedrijfJong talent bieden wij een kans, we hebben regelmatig stageplekken en zijn een erkend leerbedrijf.

Duurzaamheids-paspoorten
 

   Partnercertificaat  

Terug