Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Wereld Milieudag

De Verenigde Naties organiseert sinds 1974 elk jaar op 5 juni Wereld Milieudag om het bewustzijn over klimaatverandering te verbeteren. Daar staan we als duurzame organisatie natuurlijk graag bij stil. Want: wat kan je als mens en organisatie tegen klimaatverandering doen?

Duurzaamheid op het werk

Als sinds de oprichting van Van Vliet Duurzaamhout is de organisatie gestoeld op duurzaamheid. Dirk Achterberg, medewerker verkoop & duurzaamheid: ‘Onze wens is om duurzaamheid breder onder de aandacht te brengen en het verhaal uit te leggen. Want, wat betekent duurzaamheid nu eigenlijk?’

We zijn op vele facetten met duurzaamheid bezig. Het hout wordt duurzaam geproduceerd volgens het hakhoutprincipe en van dichtbij gehaald, we weten altijd de exacte herkomst en het hele proces van plant tot kap. Duurzaamheid betekent dus ook minder vervuiling en verspilling voor wat betreft het vervoer.

Naast duurzaamheid voor de producten, gaat het ook over de manier van ondernemen. We zijn behoorlijk wat uren per week op de werkvloer te vinden, daarom is het belangrijk om zowel thuis als op het werk aandacht te hebben voor duurzaamheid. Dus afval scheiden, geen plastic bestek gebruiken en minder (of liever niet) printen. Dirk: ‘Ook kiezen wij bij Van Vliet Duurzaamhout voor langdurige samenwerkingen met onze partners en leveranciers en alle collega’s komen hier uit de regio. We delen een passie voor de natuur en dat dragen we uit in onze totale bedrijfsvoering.’

Meer weten?

De bewustwording over onze echte impact op deze aarde groeit, gelukkig. Mocht je meer willen weten over duurzaamheid bij Van Vliet Duurzaamhout (of zie je door de bomen het bos niet meer ;)?  Neem vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar het overzicht