Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Wij verhuren natuur en kiezen dus voor diervriendelijke, duurzame oplossingen

“De vleermuisvriendelijke verlichting die Van Vliet Kastanjehout onlangs installeerde, zorgt ervoor dat onze vleermuizenpopulatie op orde blijft. Zij hebben geen last van deze verlichting. Uilen en andere nachtdieren ook niet. Het is een mooi voorbeeld van hoe wij met onze natuur willen omgaan”, vertelt Timo van Drie. Hij is hoofd techniek en groen van het vakantiepark RCN Het grote bos in Doorn.

“Wij verhuren natuur, dan is het logisch dat je nadenkt over diervriendelijke en duurzame oplossingen”, vervolgt Timo. “Het belang van de natuur staat centraal. Onlangs was er een boom in ons park gaan splijten. Uit veiligheidsoverwegingen moest die weg. Toen we de boom wilden omzagen, ontdekten we een nestje spechten. Een nestje vliegt na ongeveer zes weken uit. We besloten de boom te fixeren en acht weken te wachten met weghalen, ook al betekende dat dat we de nabijgelegen kampeerplekken daardoor niet konden verhuren.”

Optimaal genieten

“Wij kiezen samenwerkingspartners die net zo over duurzaamheid denken als wij. Dat geldt bijvoorbeeld voor Van Vliet Kastanjehout. Naast verlichting leveren zij parkmeubilair zoals picknickbanken, prullenbakken, bewegwijzeringen en hekwerken van duurzaam kastanjehout. Vrijwel alles wordt op maat gemaakt, bovendien hebben alle producten een natuurlijke uitstraling. Onze gasten komen voor de natuur, wij willen hen daar optimaal van laten genieten.”

Waardering

Het totale Doornse park bestaat, met al het groen erbij, uit 83 hectare grond. Met 90 accommodaties, 320 particuliere bungalows, 175 stacaravans en 600 kampeerplekken biedt het vakantiepark in de zomermaanden ruimte aan 6000 mensen. “We bieden mensen de mogelijkheid te genieten van de natuur. Daar worden we ook om gewaardeerd. 83 hectare betekent ontzettend veel onderhoud. We werken met vijf mensen in vaste dienst en veel vrijwilligers om het bos en het terrein te onderhouden.”

Natuur in de genen

Timo prijs zichzelf gelukkig met zijn werk. “Het is mij op het lijf geschreven. Ik heb een achtergrond in de elektrotechniek. Mijn vader is elektricien en mijn opa was boswachter. De natuur zit in mijn genen. Ik vind het leuk om na te denken over duurzame alternatieven. Zo rijden we hier op het park bijvoorbeeld met elektrische servicewagens. We zorgen ervoor dat elke monteur 90% van al zijn spullen bij zich heeft, dat scheelt heen en weer rijden. Dat geeft minder overlast en bespaart energie. Natuur is een bijzonder product, daar gaan we met respect mee om.”

Terug naar het overzichtLees verder over duurzaamheid
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.