Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Vikingschip terug op de plek van toen

In het Inspiratie Magazine van mei deelden we het artikel over het Vikingschip in Wijk bij Duurstede. Een bijzonder schip gemaakt van ons duurzaam hout. “Toen hoopten we snel aan boord te mogen stappen en, nu vier maanden verder, kunnen we vertellen dat dit is gelukt! Sinds 1 juli ligt het Vikingschip in de stadshaven en hebben passagiers de eerste tochten kunnen maken”, vertelt Coos van den Hoek van Stichting Vikingschip. 

Het Vikingschip is terug op de plek van waar het zo’n 1100 jaar geleden afscheid nam van Dorestad, één van de belangrijkste internationale handelsplaatsen in Noordwest-Europa, gelegen waar het huidige Wijk bij Duurstede ligt. “In die tijd was het schip een afschrikwekkend beeld voor degenen die er woonden, nu heet de Wijkse gemeenschap het schip van harte welkom. Zo zie je maar, tijden veranderen en de cirkel is nu rond.”, vertelt Coos.  

Benieuwd naar het Vikingschip?

Het schip is een trots visitekaartje van een levendige stad en de vaartochten zijn van start gegaan. Het prachtige en volledig met de handgemaakte schip is voor iedereen te zien op de kop van de laatste steiger vlak voor de landtong in Wijk bij Duurstede. Het beste zicht heb je vanaf de parkeerplaats aan de westelijke zijde van de haven.  

Interesse in een vaartocht? Ga naar het VVV-kantoor op de Markt in Wijk bij Duurstede en ontvang meer informatie.  

Vrijwilligers gezocht!

Er is veel belangstelling voor de vaartochten met het Vikingschip. Daarom is Stichting Vikingschip op zoek naar vrijwilligers die het leuk zouden vinden om het Vikingschip te bevaren. Ben je in bezit van een vaarbewijs en wil je als vrijwilliger dit bijzondere schip met 10 tot 12 passagiers besturen over de Rijn en de Lek (richting Maurik en/of Culemborg)? Stuur dan een bericht via de contactpagina van Vikingschip Dorestad.

Vrijwilliger worden

Helaas hebben wij bericht ontvangen van Stichting Beheer Krommerijnder dat Coos van den Hoek op 23 december 2022 is overleden.

Foto: Debbie Bos

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.