Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Presentator van Eigen Huis & Tuin houdt van natuurlijke "look en feel" van Van Vliet-producten

Boer Tom is tulpenteler en hovenier. Naast het werk op zijn seizoenbedrijf schrijft hij columns, blogs en zelfs een boek. En Tom is inmiddels een heuse BN'er: hij deed ooit mee aan Boer Zoekt Vrouw en verzorgt sinds 2015 de presentatie van Eigen Huis & Tuin. "Als vaste tuinman van Eigen Huis & Tuin kom ik de duurzame producten van Van Vliet Duurzaamhout regelmatig tegen", vertelt hij. "Ik houd erg van de natuurlijke vormen, look and feel."

Van huis uit kreeg Tom zijn interesse in natuur mee. "Er was in mijn jeugd genoeg ruimte om groene vingers te kweken en alles over de natuur op te steken. Mijn vader had een veehouderijbedrijf en mijn moeder een groentetuin. Ik ben opgegroeid op het platteland en was met mijn broers en zus altijd buiten. We bouwden vlotten in de sloot, timmerden kippen- en konijnenhokken en renden door het weiland. Het maakte niet uit hoe vies je werd, we hadden altijd een overalletje aan." Tom, die onlangs voor de tweede keer vader werd, denkt dat zijn kinderen dat straks ook gaan doen. "We wonen in hetzelfde gebied; ik ben 200 meter opgeschoven. Een mooie plek voor de kids om lekker buiten te ravotten."

Schapenhek voor de kinderen

Voor de veiligheid plaatste Tom een schapenhek van Van Vliet Duurzaamhout om de tuin. "Moos van nog geen 3 jaar vindt alles mooi, vooral trekkers en heftrucks. Hij schiet zó het bedrijfserf op als hij die ziet rijden, dus dat wilden we echt afkaderen. Ook rondom de sloot en het weiland hebben we een schapenhek gezet. Door de afkadering komt het huis ook veel mooier uit en lijkt het nog ruimer, zo middenin het weiland. Van Vliet Duurzaamhout heeft de schapenhekken geleverd en ik heb ze zelf geplaatst; ook als je niet zo handig bent is het een eenvoudige klus. Je zet elke anderhalve meter een paal in de grond en daartussen span je het schapenhek. Ik vind hout prettig om mee te werken en het resultaat is heel mooi. Als de heesters en planten door de spijlen van het schapenhek groeien geeft dat een volwassen en nonchalante uitstraling aan je tuin."

Duurzame picknicktafel op een mooie plek

Voor het huis heeft Tom een picknicktafel van Van Vliet Duurzaamhout geplaatst. "Daar doen we regelmatig een bakkie terwijl Moos aan het spelen is. Een duurzame tafel op een mooie plek, heerlijk uit de wind", vertelt hij. "Je kunt overal vandaan van alles bestellen van kunststof, maar het is goed om na te denken over broeikasgassen en klimaatverandering. De natuurlijke uitstraling past ook nog eens goed bij het huis dat wij een paar jaar geleden middenin het weiland bouwden. Van een gesloopte Friese boerderij hebben we stenen hergebruikt en we plaatsten een oude betonnen wasbak uit de boerderij van mijn opa en oma. Daardoor krijg je sfeer in huis en sta je dichter bij de natuur. De poorten en hekken van Van Vliet passen daar heel goed bij, het is een soort vanzelfsprekendheid. Ik werk al jaren met ze, ook allemaal boerenzonen dus je spreekt dezelfde taal en hebt direct gezelligheid."

Productinformatie

Benieuwd naar de producten die Boer Tom heeft gebruikt? Hieronder een overzicht:

Terug naar het overzicht