Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Nieuwe TOP-zuilen voor Bureau Toerisme

“TOP staat voor Toeristisch Overstap Punt. Het zijn punten waar fiets- en wandelroutes beginnen of samenkomen. Samen met Van Vliet Duurzaamhout hebben we een nieuwe TOP-zuil bedacht die de punten markeert en past bij de regio en de omgeving”, vertelt Richard de Bruin, directeur van Bureau Toerisme. “De TOP-punten zijn begonnen in Overijssel. Die regio heeft ook bedacht om een zuil te plaatsen die het punt markeert. In de regio Rivierenland zijn de eerste TOP-punten gestart in 2012. Wij hebben gekozen voor plekken met een horecagelegenheid. Waar mensen kunnen parkeren en een kop koffie drinken voordat ze met hun fietsroute starten. Of waar ze onderweg even naar het toilet kunnen en kunnen lunchen.

De oude TOP-zuilen leken reclameborden
Dat moest anders kunnen. Dit keer wilden we een duurzamere keuze maken en materiaal gebruiken dat herkenbaar is voor de regio. Zo kwamen we op hout. Ook voor het ontwerp hebben we hebben ons laten inspireren door de regio. Die kenmerkt zich door de rivieren en daar zie je veel meerpalen. Met de meerpalen in het achterhoofd zijn we gaan google-en en zo is het eerste ontwerp bedacht.

Leuk zo’n ontwerp, maar nu… opzoek naar een partner
Wij hadden een aantal specifieke wensen die lang niet overal uitgevoerd konden worden, zoals het graveren van teksten in de palen. Daarom kwamen we bij Van Vliet Duurzaamhout uit. De TOP-zuilen moeten passen in de huisstijl die we voor het gehele straatmeubilair hebben bedacht. Komende periode willen we ook daarmee aan de slag. Ik ben daarom een kijkje wezen nemen op locatie in Cothen. In de werkplaats kunnen niet alleen de TOP-zuilen gemaakt worden, maar ook onze toekomstwensen voor het straatmeubilair zijn bij Van Vliet mogelijk. Dan hebben we echt alles in een stijl.

Graadmeter voor succes zijn de eigenaren van de TOP-locaties
En die zijn enthousiast. Ze zijn blij met het materiaal, dat past overal in het landschap en straatbeeld. Gisteren kreeg ik nog een foto van een locatie waar het personeel voor de zuil poseerde. Wij zijn tevreden als de locatie-eigenaren tevreden zijn. Een schot in de roos dus.”

 

Behind the scenes plaatsing TOP-zuilen

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.