Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Natuurlijk spelen in duurzame en groene buitenspeelruimtes

Spelenderwijs leren en ontdekken, dat gun je ieder kind. Daarom realiseren wij bij Van Vliet Duurzaamhout veilige, groene buitenruimtes. Of een school of kinderopvang nu kiest voor een buitenklas met een zitkring van hout, een waterspeelplek, een plein met een (boom)hut, picknicktafels voor groot en klein, een moestuin of insectenhotel… wij maken natuurlijk spelen mogelijk voor iedere school en kinderopvang. Samen creëren we een plek waar kinderen leren en waar ruimte is om te doen wat hij of zij wil. Een groen plein dat leuk is voor ieder kind!

Duurzaamheid een centrale rol

Basisschool de Windroos in Wijk bij Duurstede kiest voor ons duurzame hout. Anouk Geelen, adjunct-directeur vertelt: “Als je bij onze school aan komt lopen dan zie je direct het schapenhek van Van Vliet Duurzaamhout. Op het schoolplein zijn verschillende hoekjes te vinden die afgescheiden worden met kastanjepalen en in het afgelopen jaar zijn er prachtige houten bankjes geplaatst. Allemaal van Van Vliet Duurzaamhout.”

“Wij willen dat ons schoolplein en de materialen die we gebruiken aansluiten bij onze visie, hierbij spelen duurzaamheid en de natuur een belangrijke rol. Zo hebben we een mooie schooltuin en ontdekpad rondom de school. In de tuin wordt actief gewerkt door een groep ouders; ze werken wekelijks met de kinderen in de moestuin. Vervolgens wordt dan gekookt met de oogst in onze keuken op school.”

Duurzaamheid is één van de vijf kernwaarden waar De Windroos voor staat. “Wij zien duurzaamheid als een breed concept: zorg goed voor de natuur en voor de mensen om je heen, en ook het leren op de Windroos zien wij als een duurzame investering in de toekomst. Kinderen, ouders en leerkrachten denken steeds mee over hoe het plein nog mooier, groener en duurzamer kan, dat is heel mooi.”

´╗┐Ook een groene buitenspeelruimte?

Omdat iedere vraag anders is, levert Van Vliet Duurzaamhout maatwerk in samenwerking met speelplaatsinrichters. Samen met onderwijs- en kinderopvangprofessionals, kinderen en ouders bouwen we een duurzame buitenspeelruimte. Van ontwerp tot realisatie, wij begeleiden het gehele proces. Ook een leer- én duurzame buitenspeelruimte of wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij maken graag kennis.

Contact opnemen

Productinformatie

Benieuwd naar de producten die we hebben gebruikt voor de realisatie bij Basisschool de Windroos? Hieronder een overzicht:

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.