Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Kastanjehouten hekwerken beschermen Noordzeekust

‘Vanaf het najaar als de strandhuisjes en strandpaviljoens afgebroken worden, begint voor ons de uitdaging om het stuifzand onder controle te houden. Als we niets doen, kan er zo maar 10.000 kub zand de boulevard op waaien. De kastanjehekwerken van Van Vliet Kastanjehout bieden uitkomst’, vertelt Ruud Willigers, beheerder openbare ruimte gemeente Zandvoort.

‘Tijdens mijn zoektocht naar mogelijkheden om het zand op z’n plek te houden, was ik op vakantie in Bordeaux in Frankrijk. Daar zag ik hekwerken langs de kust die helemaal op gingen in de omgeving. Zoiets leek me een perfecte oplossing voor ons in Zandvoort. In Nederland zocht ik naar een leverancier en stuitte op Van Vliet Kastanjehout. Zij leveren precies wat ik zoek: hekwerken van kastanjehout. Kastanjehout is duurzaam, het gaat lang mee. Elk seizoen halen we de kastanjehekwerken met een speciaal ontwikkelde hark weer weg en in de herfstmaanden plaatsen we ze weer terug. Prettig is dat we ze makkelijk kunnen oprollen, opbergen en het plaatsen is eenvoudig.’

4 kilometer hekwerk

In totaal beheert de gemeente Zandvoort bijna 9 kilometer strand. ‘We plaatsen elk jaar ongeveer 4 kilometer hekwerk. We zijn er erg blij mee want we winnen erg veel zand, hiermee houden we het strand lekker hoog, blijft de boulevard vrij van zand en het ziet er mooi uit. Onze strandopgangen zijn voorzien van kastanjehout waar kastanjeschermen aan zijn bevestigd. Ook dat ziet er netjes uit’, meent Ruud.

Passend in het duinlandschap

De gemeente Zandvoort was een van de eersten die werkte met hekwerken van kastanjehout. ‘Rijkswaterstaat heeft ons gebeld om te vragen waar de hekken vandaan komen. Uiteraard heb ik Van Vliet Kastanjehout aanbevolen. Wij zijn erg tevreden over de samenwerking. Naast hekjes op het strand, gebruiken we de hekjes ook als afrastering van plantsoenen en is het toegepast op een golfbaan en langs een sportveld. Het is mooi materiaal met een landelijke uitstraling dat past in het duinlandschap.

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.