Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

In ieder mens schuilt een unieke boomhut

“Jasje, dasje en aktetas; al heel jong ontdekte ik dat dat niet bij mij paste. Ik wil graag vanuit mijn passie werken en iets nalaten. Mijn eerste baan was in de reiswereld, gevolgd door een job bij een reclamebureau. Onder meer was ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van campagnes. Mijn volgende stap lag voor de hand: met mijn 50 jaar leek het erop dat ik een stap zou maken als creatief directeur. Het werd iets totaal anders. Ik gaf al mijn zekerheden op en startte mijn eigen bedrijf als boomhuttenbouwer.” Een gesprek met Rob van der Wulp.

Werken met hoofd en handen

In het ontwerpen en bouwen van boomhutten komt al het talent van Rob samen. “Mijn hele leven wilde ik fysiek dingen creëren. Dat lukte deels in mijn werk voor het reclamebureau. Daar kon ik zelf campagnes bedenken. Maar ik wilde vooral met mijn handen werken en niet alleen met mijn hoofd. Iemand attendeerde me op de mooie boomhut die ik ooit voor mijn kinderen had gemaakt. Toen wist ik: ik word boomhuttenbouwer. Ik bezocht een wereldboomhuttencongres in Seatle in Amerika en vanaf die tijd ben ik om.”

Boomhut groeit mee met kind

De eerste opdracht kreeg Rob van een gezin in Laren met vier zoons. “Op basis van de wensen van de vier jongens ging ik aan de slag. Ik was op zoek naar duurzame houtsoorten en de verbinding met Van Vliet Kastanjehout was snel gemaakt.” In alle boomhutten die Rob tot nu toe maakt, spelen kinderen de hoofdrol: “Ik verzamel al hun wensen en vertaal die in het ontwerp van en toepassingen in de boomhut. Ik laat kinderen hun eigen boomhut tekenen en probeer hun karakters en dromen te vertalen in een ontwerp. Zo ontstaan de meest unieke objecten. De hutten groeien mee met de leeftijd van de kinderen. Daar waar ze eerst in de hut spelen, kunnen ze er later studeren.”

Duurzame materialen rode draad

Elke boomhut is anders en ook de afwerking is nooit hetzelfde. “Er zijn boomhutten die zelfs een lift hebben. De rode draad vormt wel het gebruik van duurzame materialen.” Vaak betrekt Rob kinderen bij de bouw van de boomhut. “Ze helpen sjouwen en timmeren. Daar wordt het nog meer eigen van.

“Mijn meest bijzondere ontwerp? Dat kan ik eigenlijk niet zeggen. Het is misschien zoals veel componisten zeggen: mijn laatste liedje is altijd mijn mooiste liedje.”

Klaas van Kruistum nam in het programma ‘Klaas kan alles’ een kijkje bij boomhuttenbouwer Rob.

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.