Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Houten verlichting vormt eenheid met de natuur

Steeds vaker krijgen wij de vraag naar verlichtingsoplossingen. Voor in tuinen, op campings, in dierentuinen of outdoor terreinen. Veelal vervaardigen we armaturen op maat, hiervoor hebben we een unieke samenwerking met het bedrijf TimberLab.

Directeur van TimberLab Gerben van Dorland: “Afhankelijk van de klantvraag, maken we armaturen op maat. Daarnaast hebben we een standaard assortiment ontwikkeld.” Duurzaamheid, veiligheid en beleving. Die elementen vormen de basis voor TimberLab bij de ontwikkeling van unieke houten verlichting en aanverwante producten. “Wij hebben de technische kennis in huis en Van Vliet Kastanjehout heeft het duurzame hout. Samen krijgen we diverse vragen uit de markt en dat resulteert in een mooie samenwerking.”

Duurzame oplossingen

Gerben koos er een aantal jaren geleden voor zich helemaal te specialiseren in deze niche. “We zien een toenemende belangstelling voor duurzaamheid. Zo zijn we bijvoorbeeld betrokken bij een project op Texel waar oriëntatieverlichting de wens was, maar lichtvervuiling moest zoveel mogelijk worden beperkt. Dit omdat verlichting een verstorend effect heeft op de ecologie. We ontwikkelden speciale verlichtingspaaltjes die dichtbij de grond staan. We zijn nu bezig met Van Vliet Kastanjehout om een speciale solarapplicatie te ontwikkelen waarop verlichtingspaaltjes aangesloten kunnen worden. Zo zorgt zonlicht voor de energie. Het is fantastisch om steeds weer nieuwe en duurzame producten te ontwikkelen.”

Wilt u weten welke verlichtingsmogelijkheden er het best passen bij uw wensen? Neem contact met ons op! 

Contact

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.