Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Festivals, natuurterreinen, vakantieparken; bijzondere projecten op de Wadden

Middenin de natuur op Vlieland: muziek, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten. Dat zijn de ingrediënten van The Great Wide Open, een bijzonder festival op Vlieland. Van Vliet Kastanjehout helpt bij de inrichting, waaronder de entree, het afbakenen van het terrein en het kampeerterrein. En Vlieland is niet het enige Waddeneiland dat Van Vliet weet te vinden.

Hans Zuidema heeft een terreinenonderhoudsbedrijf op Texel. Hij spoorde Van Vliet op na het lezen van een artikel. “Dat artikel las ik jaren geleden. Het sprak me erg aan hoe Van Vliet met een aanhanger en een jeep onbehandeld kastanjehout uit Engeland haalde. Ik zocht een vervanger voor carboleum en teer en hardhout ziet er altijd zo naar uit. Sindsdien koop ik bij Van Vliet vooral kastanjehouten palen en rasterhekjes, maar ook eiken en douglas planken en balken. We maken er eigenlijk alles van. Twee jaar geleden hebben we voor mijn dochter een huis gebouwd op Terschelling, helemaal van douglas- en larikshout van Van Vliet. Ze hadden een mooie partij balken van acht meter voor ons uitgezocht en naar Terschelling gebracht. De leveringen naar het eiland gaan prima. Als ik niet zo’n haast heb, zeg ik dat erbij en kunnen ze het combineren. Soms heeft het spoed omdat een klus af moet zijn voor het broedseizoen of voordat het vee erop komt. De milieuaspecten zijn belangrijk, maar ook de natuurlijke uitstraling: het past heel mooi in het landschap, vooral in natuurgebieden.”

Mooi en milieuvriendelijk

Peter Boelens, eigenaar van Hoveniersbedrijf De Tuinman werd door iemand aan vaste wal gevraagd voor een klus op Ameland. “Hij zei dat het benodigde hout kon worden verkregen bij Van Vliet. Sinds twee jaar koop ik daar mijn spullen: vooral gevlochten kastanjeschermen, kastanje palen en schapenhekjes van gekloofde kastanjelatten. De samenwerking verloopt prima en levering naar het eiland gaat makkelijk. De eerste keer werd het gecombineerd met een grote bestelling voor een camping op het eiland. Een kleine levering wordt soms bij een transportbedrijf in Holwerd gebracht, die het dan meeneemt naar Ameland. Maar een volle vrachtwagen brengt Van Vliet zelf. Ik gebruik het hout voor schuttingen rondom acht van de negen geplande vakantiewoningen, waarvan er nu vijf staan. De houten huizen zijn heel strak, de schuttingen zijn speels. We planten er wat klimplanten tegenaan, dat staat heel leuk. Omdat het hout gevlochten is, wurmen de klimplanten zich er tussendoor. Dit geeft een speels effect en je ziet niet alleen maar hout. Het kastanjehout gaat lang mee en is milieuvriendelijk, daar moet je altijd voor gaan als het kan. Het is gewoon een mooi product, daarom gebruik ik het.”

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.