Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Ezelvang blij met kastanjehouten hekken

Al bijna twintig jaar vangt de Ezelsociëteit in Zeist ezels op die een nieuwe plek nodig hebben omdat de ezels worden verwaarloosd, in beslag zijn genomen of omdat de mensen bij wie ze woonden oud zijn.

Om het jaar moesten grote stukken hek vervangen omdat de bewoners er voortdurend aan knaagden. Directeur Hans Signer vertelt dat het probleem is opgelost met de nieuwe kastanjehouten hekken van Van Vliet. “De nieuwe hekken zien er heel chic uit.”

Nieuw parcours

“De ezels laten het kastanjehout met rust, waarschijnlijk vinden ze het niet lekker. De ervaring leert dat bijna alle dieren niet aan kastanjehout knagen. De duurzame hekken zijn aangeschaft met steun van donateurs en door fondsenwerving. “We hebben met het vervangen van de hekken, meteen het buitenterrein anders ingericht. De route van de drinkbak naar het hooi is een veel langere wandeling geworden. Het nieuwe parcours zorgt voor meer afleiding en beweging, dat is goed voor het welzijn van de ezels. Het was even wennen, maar de meeste ezels vonden snel hun weg in het nieuwe Donkey Paradise”, vertelt Hans.

Opvangplek

“De jonge ezels krijgen weer een nieuw huis als ze weer opgeknapt en goed gezond zijn”, legt Hans uit. “De oudere ezels waar veel aan mankeert blijven hier de rest van hun leven. Op het moment hebben we achttien ezels en zijn er nog acht aangemeld die een dezer weken binnenkomen. Meestal lopen er hier wel tot dertig ezels rond.”

Steun van vrijwilligers

Hans kan zijn creativiteit goed kwijt bij de Ezelsociëteit. “Het samenspel tussen ezels en mensen is leuk. Gelukkig kan ik altijd rekenen op ondersteuning van vrijwilligers die er veel plezier aan beleven om een handje te helpen. Dat zijn er normaal minimaal acht per dag, maar in coronatijd zitten we op vier omdat de ruimte te klein is om voldoende afstand te houden. Veel vrijwilligers kijken er erg naar uit, daarom verdelen we het zo dat iedereen toch wel een dag in de week terecht kan. In het voorjaar moesten we dicht en dat was lastig, ook omdat we het moeten hebben van bezoekers die doneren.” Bezoekers kunnen dan nog wel op de website terecht die ook door een vrijwilliger wordt bijgehouden, maar een wandeling maken met een ezel maken of het nieuwe Donkey Paradise bewonderen kan dan even niet.

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.