Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Een tuin om gelukkig in te zijn

Modern, oer-Hollands of jungle; hovenier en tuinontwerper Ruud Vermeer houdt van vele stijlen. “De rode draad in mijn werk is wel de keuze voor duurzame en natuurlijke materialen. Daarom klikt het denk ik zo goed met Van Vliet Kastanjehout. Al meer dan 20 jaar werk ik met hen samen. Destijds waren zij de enigen die eerlijke en pure duurzame houtsoorten aanboden.”

Ruud Vermeer, ook wel bekend onder de naam Meneer Vermeer Tuinen, zit al meer dan 36 jaar in het vak. “Ik ben een echt buitenmens. Toen ik net van school kwam, begon ik op een kantoor. Dat heb ik precies twee jaar volgehouden, het was gewoon niets voor mij. Ik ben het liefst buiten in de natuur.” Ruud Vermeer staat bekend om zijn bijzondere ontwerpen en diverse stijlen. “Ik wil graag iets bijzonders maken, waar mensen echt blij van worden. Als ik een opdracht krijg een tuin te ontwikkelen, dan vraag ik mensen na te denken over plekken waar ze het meest gelukkig zijn. Voel je je heel fijn in de duinen? Dan maak ik een duintuin, met veel grassen. Een van mijn meest bijzondere tuinen is een tuin in Balinese stijl. In gesprek met de bewoners kwam ik erachter dat zij dierbare herinneringen koesteren aan Indonesië, zij wilden graag een stukje van de sfeer naar hun Nederlandse tuin brengen.” Het resultaat is een unieke overkapping van duurzaam hout en jungleachtige groene beplanting. In een hoekje van de tuin kwam een bijzonder afdakje gemaakt van duurzaam kastanjehout waaronder je in lekkere loungestoelen kunt genieten van de ondergaande zon.

Lemen schutting

Naast het ontwerpen van bijzondere tuinen, houdt Ruud Vermeer zich bezig met het vervaardigen van afrasteringen, afdakjes, overkappingen, buitenverblijven en bijvoorbeeld schommels. “Ik maak het allemaal van duurzaam Europees hout. Ik houd van de natuurlijke uitstraling ervan en je kunt er alle kanten mee uit. Het past zowel in een natuurlijke als moderne, strakke tuin. Waar op dit moment veel vraag naar is, is de schuttingen die ik samen met Van Vliet maak van tamme kastanjehout. Deze kunnen we insmeren met leem of witte cement. De schutting is duurzaam en kan in elke gewenste kleur worden vervaardigd. Zo kan ik weer iets opleveren wat echt past bij de persoonlijke stijl en sfeer van mensen. Daar word ik gelukkig van.

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.