Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Duurzame erfafscheiding van kastanjehout voor Zorgboerderij De Hondspol

De Hondspol is niet zomaar een boerderij aan de rand van Driebergen-Rijsenburg. Het omvat een veehouderij, een moestuin en een eigen winkel waar groenten, zuivel en vlees worden verkocht. Bovendien kunnen mensen met een beperking er terecht voor dagbesteding en begeleid wonen. “Alle activiteiten doen we samen met mensen met een verstandelijke beperking”, vertelt Marcel Schoenmakers, die al ruim vijfentwintig jaar bij de zorgboerderij werkt.

Marcel SchoenmakersMooie samenwerking met Van Vliet Duurzaamhout

Vijf jaar geleden namen Marcel, zijn vrouw en enkele vaste medewerkers de zorgboerderij over. “Sindsdien hebben we rondom het erf en de boerderij samen met Van Vliet Duurzaamhout een aantal verbeteringen aangebracht. Er zijn afrasteringen geplaatst om ons erf af te bakenen. Daarna volgden een omheining rond de kippenren en vernieuwing van het bospad waar de koeien doorheen lopen. Het bospad is ook netjes afgezet met houten balken. Op het weiland zijn nieuwe hekken gezet met kastanjehouten planken en bielzen. Natuurlijk allemaal van duurzaam kastanjehout. We hebben een mooie samenwerking met Van Vliet Duurzaamhout, ik ken het bedrijf en een aantal medewerkers al jaren. Dat ze hier om de hoek zitten komt goed uit, want we werken graag zoveel mogelijk met bedrijven binnen de regio. We kiezen bewust voor de mooie duurzame spullen van Van Vliet en delen hun filosofie.”

Zorg en begeleiding

Op biologisch-dynamische zorgboerderij De Hondspol lopen varkens, schapen en kippen. “En we hebben 65 koeien die we dagelijks melken. De melk verzuivelen we tot versproducten en kaas. Op de boerderij wonen elf mensen intern, die zorg en begeleiding nodig hebben. We runnen het bedrijf samen met ons vaste team en doen de 24-uurszorg met elkaar. Onze vaste medewerkers zijn een tuinder, een zuivelaar en mensen die avond- en weekenddiensten draaien. Ik doe vooral het agrarische stuk en werk veel met de mensen met een beperking, dat vind ik vooral leuk.”

Samen koeien halen

“Naast de vaste bewoners komen er dagelijks mensen van buitenaf voor dagbesteding op de Hondspol. Zij voelen zich ook verantwoordelijk voor de boerderij en helpen met boter maken, samen koeien halen en het verzorgen van de dieren. Iedereen werkt op zijn of haar niveau, dat vinden we belangrijk en dat kan ook prima. Ze hebben er plezier in en het werk geeft ze een dagritme; koeien melken en verzorging gaat 365 dagen per jaar door. Tijdens de lockdown mochten zij helaas niet komen voor de dagbesteding, alleen de vaste bewoners waren hier. Dankzij veelvuldig testen en afstand houden, hebben we corona gelukkig buiten de deur weten te houden.”

Productinformatie

Benieuwd naar de producten die we hebben gebruikt voor de realisatie van De Hondspol? Hieronder een overzicht:

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.