Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Duurzame buitenbar brengt gasten van het grote bos in mediterrane sferen

Net voor de start van het hoogseizoen werd bij RCN Vakantiepark Het Grote Bos in Doorn een nieuw zwembad geopend, compleet met glijbanen en een waterspeeltuin. Om de gasten een echt mediterraan vakantiegevoel te geven, werd er door Van Vliet Duurzaamhout ook nog een buitenbar geplaatst. “We hebben dit project met elkaar aangepakt, en met groot succes”, vertelt Timo van Drie, hoofd techniek en groen bij Het Grote Bos.

“Verschillende bedrijven brachten hun expertise in. Van Vliet kwam met een nieuw soort lattenhekwerk met dwarsbalkjes waarbij de bekende natuurlijke uitstraling behouden is gebleven, maar dan iets deftiger uitgevoerd. Het lattenhekwerk dient als afscheiding tussen het diepe en het kindergedeelte, daarnaast heeft het ook een hoge decoratieve waarde.

Duurzame, sfeervolle buitenbar

De pompkelder van het zwembad was ook aan vervanging toe. “Een deksel midden in het straatwerk vond ik niet mooi. Ik bedacht er een hokje omheen te laten maken. Het hokje werd een kioskje en uiteindelijk is het onze duurzame buitenbar De Oehoe geworden. Het was een enorm fijne samenwerking met de jongens van Van Vliet! Het is echt een plaatje geworden, helemaal gemaakt van kastanje en douglas. Hoewel we tijdens de eerste lockdown aan het begin van 2020 wel een beetje buikpijn hadden, stond de telefoon roodgloeiend toen alles weer open mocht. Uiteindelijk hebben we een hartstikke druk hoogseizoen gehad omdat veel mensen in Nederland op vakantie zijn gegaan. Van het nieuwe recreatiegedeelte en de sfeervolle buitenbar hebben al heel wat gasten kunnen genieten.”

Demotuin van Van Vliet

RCN Vakantiepark Het Grote Bos bestaat al meer dan 65 jaar en heeft haar sporen wel verdiend. “De parken van Recreatiecentra Nederland (RCN) onderscheiden zich doordat deze op de meest bijzondere plekjes in Nederland zitten. Het Grote Bos heeft 80 ha natuur waarin je kunt recreëren, zo dicht bij de Randstad is dat uniek”, zegt Timo. “Lang geleden was het een van de rijkste landgoederen waarover op zondag ritjes met paard en wagen werden gemaakt. Uit die tijd stammen onze oude beukenlanen en veel dikke oude bomen. We vallen nu onder Natura 2000. In Natura 2000-gebieden worden bepaalde dieren, planten en hun natuurlijke leefomgeving beschermd om de biodiversiteit (soortenrijkdom) te behouden. Wij dragen hieraan bij door bijvoorbeeld CO2 te reduceren. We werken met kastanjehout van Van Vliet dat op hakhout gegroeid is. Hun kastanjehouten palen komen op het hele park terug. Net als de houten armaturen met vleermuisvriendelijke verlichting en waar gewone verlichting nodig is, laag bij de grond zodat de nachtdieren er geen last van hebben. Wij verhuren deze natuur en doen er alles aan om onze footprint en die van onze gasten zo klein mogelijk te houden. Met goede professionals zoals Van Vliet kunnen we lekker schakelen. Het Grote Bos is een beetje de demotuin van Van Vliet, dat vind ik wel mooi.”

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.