Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Dutch Quality Gardens - Mocking Hoveniers omarmt duurzaam hout

Mocking HoveniersDe laatste tien jaar komen bijna alle vlonders, pergola’s en schuttingen die Mocking Hoveniers gebruikt, bij Van Vliet Duurzaamhout vandaan. “Wij hebben in het verleden vlonders gemaakt van bankirai en schuttingpalen van tropisch hardhout, waarvan je soms niet helemaal wist waar het vandaan kwam”, vertelt Rob Mocking. “Toen Van Vliet kwam met kastanjehout, eikenhout en ander verantwoord hout was de stap voor ons heel makkelijk om dat toe te passen. Veel mensen kennen Van Vliet van de klassieke schapenhekjes. Ik denk dat wij heel goed laten zien dat we er ook heel mooie moderne dingen mee maken. Moderne tuinen krijgen bij ons een schutting van Douglasdelen, een pergola van eikenhouten palen of zwart geschilderde hekwerken. Wij gebruiken dat echt heel veel.”

Knokken voor een stukje groen

Familiebedrijf Mocking Hoveniers verzorgt al veertig jaar ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen. “Vader Kees startte het bedrijf in 1979. Een tijdlang hebben een oom en een tante hier gewerkt en nu ben ik de enige telg, met negen medewerkers. Ons doel is dat elke klant blij wordt van zijn eigen tuin. Vroeger wilden veel mensen de tuin geheel betegeld hebben met een schutting eromheen om er maar zo min mogelijk werk aan te hebben. Wij moesten altijd knokken om daar een stukje groen in te krijgen. Nu horen we gelukkig vaker dat mensen meer planten en insecten in hun tuin willen of een goede afwatering. Dat duurzaamheid en ook het tuinplezier op deze manier terugkomt is een positieve trend.”

Dutch Quality Gardens

Onder de paraplu Dutch Quality Gardens werkt Mocking Hoveniers samen in een coöperatie met goede collega-bedrijven die op een vergelijkbaar niveau en schaalgrootte werken. “We hebben elkaar ooit gevonden bij modeltuinenpark De Tuinen van Appeltern. Geïnteresseerde bezoekers worden in het park doorverwezen naar aangesloten hoveniers, dat werkt voor ons heel goed. Met tien hoveniers zetten we het merk Dutch Quality Gardens nu verder op poten. We wisselen kennis uit, doen gezamenlijke marketing, volgen cursussen en maken creatieve tuinen die we samen beoordelen. Allemaal hebben we minimaal 30% vakbekwame en ervaren hoveniers in dienst en hebben we een representatieve locatie, materieel en materiaal. We geven het merk sinds kort extra body door ons eigen logo te vervangen voor het logo van Dutch Quality Gardens, ook op de auto’s en de gezamenlijke website. Door het merk bekendheid te geven, weten consumenten dat ze met vakmensen te maken krijgen.”

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.