De geboorte van het schapenhek
Al bijna vijfentwintig jaar is ons kastanjehouten schapenhek een enorm succes. Dit hekwerk kwam min of meer per toeval in ons assortiment. We kochten in Engeland grote palen van kastanjehout om ze op tuin- en bosbouwbeurzen in Nederland aan het publiek te tonen. We zochten naar iets om de palen netjes mee af te schermen en de stand een beetje aan te kleden. Uit Engeland namen we een hekje mee van kastanjehout om het op de beurs wat gezelliger te maken. In 1994 stonden wij op een tuinbouwbeurs in Papendal waar we de palen en onze stand netjes afschermden met schapenhekjes. De beurs was succesvol; de belangstelling voor onze palen was en is nog steeds enorm. Palen van tamme kastanjehout hebben een natuurlijke weerstand tegen schimmels en rotten niet zo snel, ze hebben geen behandeling nodig voordat je ze in de grond plaatst.
VT Wonen schreef: 'Exclusief, decoratief en typisch Engels, te koop bij Van Vliet in Leersum'
Op de bewuste beurs in Papendal werden we aangesproken door een redacteur van het tijdschrift VT Wonen. Ze wees naar het kastanjehouten schapenhekje: ‘Wat een prachtig decoratief hekje hebt u daar, mag ik dat fotograferen, ik ben namelijk van het tijdschrift VT Wonen’. Uiteraard vonden we dat prima. Op 28 februari 1994 verscheen het huis- en tuinblad VT Wonen met een artikeltje over ons kastanjehouten schapenhekje: 'Exclusief, decoratief en typisch Engels, te koop bij Van Vliet in Leersum'.
Kastanjehouten schapenhekje enorm populair
Dat artikel droeg bij aan een explosieve groei van de vraag naar kastanjehouten schapenhekjes. Het schapenhek is inmiddels enorm populair, het wordt niet alleen gebruikt voor het afschermen van bepaalde stukjes in tuinen maar ook voor de afrastering in natuurgebieden, denk aan bescherming van de Noord Zee kust, maar het wordt ook gebruikt in recreatiegebieden en als tijdelijke afscherming bij bijvoorbeeld festivals. Meer weten? Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.
Terug naar het overzicht