Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Camping De Heldense Bossen

Een natuurlijke uitstraling is heel belangrijk voor een camping die middenin een groot bos ligt. "Duurzaamheid moet bij ons echt zichtbaar zijn", vertelt directeur Marcel Timmermans van camping De Heldense Bossen. "Dat is dan ook de reden dat we bij Van Vliet Duurzaamhout terechtkwamen." Dat het goed gelukt is met duurzaamheid, bewijst het gouden Green Key certificaat dat aan de camping is toegekend: een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatiebranche.

Marcel Timmermans, Directeur van camping De Heldense Bossen"De kastanjehouten schapenhekken van Van Vliet Duurzaamhout hebben precies de natuurlijke uitstraling die bij onze locatie past. Ze staan rondom het park, om het zwembad en rond speeltuinen en veldjes. Al zijn ze maar 80 cm hoog, ouders hebben toch een veiliger gevoel als kinderen niet zomaar het terreintje af kunnen lopen, of richting het zwembad. Ook op plekken waar de hekken eigenlijk nog niet aan vervanging toe waren, zijn vanwege de uitstraling al kastanjehouten hekken neergezet. Zelfs de fietsenstallingen die in het park staan, zijn gemaakt van een aantal houten palen in de grond met dwarsliggers. Zo vormt alles een mooi en natuurlijk geheel."

Houten speeltoestellen

Camping De Heldense Bossen ontstond 62 jaar geleden uit een speelpark in Helden waar wat hertjes, geiten en kippen rondliepen. "Er kwam een keer een caravan bij, en dat werden er steeds meer", weet Marcel van horen zeggen. "Inmiddels is het terrein 30 hectare groot en herbergen wij 350 vaste gasten die met een eigen stacaravan of chalet het hele jaar door hier mogen verblijven en 400 toeristische gasten. De camping ligt middenin een bos van 200 hectare; een ideale plek voor mensen die houden van fietsen en wandelen. In het hoogseizoen zien we vooral jonge gezinnen die gebruikmaken van het zwembad en de speeltuinen op het park. Steeds meer toestellen zijn van hout en zodra een speeltoestel aan vervanging toe is, komt daar een houten toestel voor in de plaats."

Picknickbanken van dikke boomstronken

Als we in de toekomst luxere kampeerplekken met privésanitair toevoegen, krijgen die ook een natuurlijke uitstraling door een kastanjehouten omheining te plaatsen die een geheel vormt met de natuur. Om nóg meer te benadrukken dat we middenin de natuur zitten, kozen we ook heel expliciet voor de picknickbanken van Van Vliet Duurzaamhout. Door die dikke boomstronken met grote planken erop lijkt het alsof de boom die ernaast stond een picknicktafel is geworden. Wij werken al jaren met Van Vliet Duurzaamhout; er wordt heel goed meegedacht en de onderlinge betrokkenheid is groot. Om een voorbeeld te geven, er zijn ons helaas het afgelopen seizoen enkele collega's ontvallen. Als blijvende herinnering aan hen maken we in samenwerking met Van Vliet een bankje op maat rondom een hele mooie eikenboom die hier in de speeltuin staat. Dat is toch wel erg bijzonder."

Productinformatie

Benieuwd naar de producten die we hebben gebruikt voor de realisatie bij camping De Heldense Bossen? Hieronder een overzicht:

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.