Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Camping bakkum: accommodaties en recreatie tussen de duinen

Camping BakkumDat camping Bakkum de alleroudste camping van Nederland is, zie je er zeker niet aan af. Ze bestaan sinds 1914 maar gaan goed met hun tijd mee. Op dit moment wordt er verduurzaamd door toepassing van duurzamer waterverbruik en verwarming van water door zonnepanelen. “Wij omarmen duurzaamheid en zijn ons bewust dat de omgeving ook ons product is”, vertelt de trotse teamleider technische dienst Frank van der Tuin.

Noordhollands Duinreservaat

Camping Bakkum is een grote camping met 1800 plaatsen die in een natuurlijke omgeving liggen: middenin het Noordhollands Duinreservaat vlakbij het strand, door Natura 2000 beschermd. Reden te meer om de balans tussen natuurbehoud en recreatie in evenwicht te houden. Daarom is ‘natuurgericht kamperen’ het uitgangspunt. “We passen op onze drie campings duurzaam hout toe in de vorm van kastanje- en eikenhouten hekwerken. Dat is niet alleen duurzaam, maar vormt ook een mooi en sfeervol beeld. Je ziet het vaak op foto’s; mensen vinden het mooi en geeft een gevoel dicht bij de duinen of het strand te zijn.”

Vleermuisvriendelijk

“De samenwerking met Van Vliet Kastanjehout is er al zeker 15 jaar. Naast de hekwerken levert Van Vliet ons afvalbakken, houten slagbomen en banken. En ze vervangen ook de openbare straatverlichting door lantaarns van duurzaam hout met ledverlichting waardoor we op energieverbruik beter scoren. Zelfs de amberkleur van de armaturen is afgestemd op de natuur: vleermuisvriendelijk. In het duingebied rondom de camping wordt dat ook toegepast en daar willen we graag op aansluiten.”

Tussen verstedelijking en natuur

Tijdens de grote reorganisatie van de camping in 2004 zijn hoogwaardige voorzieningen gerealiseerd, zoals tien sanitair gebouwen. Die worden op dit moment verduurzaamd. De camping heeft een gouden Green Key, certificaat voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de recreatiebranche. “Ons recreatiebedrijf ligt tussen verstedelijking en natuur. Wij krijgen gasten uit de regio, maar ook vanuit het Ruhrgebied. Ze overnachten bij ons en genieten van zee, strand en duinen. Ons recreatieteam neemt de kinderen educatief aan de hand door de natuur. Ook watersportactiviteiten zoals kiten zijn erg in trek, daarom hebben we een samenwerking met de surfschool en het strandpaviljoen. Tegen de verstedelijking in willen we onze gasten ook in de toekomst een fijne plek blijven bieden.”

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.