Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Nummer één in duurzaam Europees hout ®
Bel ons op 0343 454400

Boomhutten en faunatorens van duurzaam hout

Boomverzorgers en hoveniers de Visser en van Beest“Voor het maken van boomhutten kiezen we voor duurzaam geproduceerd onbehandeld hout van Van Vliet. Het is heel mooi materiaal om mee te werken. Bovendien vinden we duurzaamheid belangrijk, ook voor onze klanten”, vertelt Maarten de Visser van Boomverzorgers en hoveniers De Visser en Van Beest uit Soest

De Visser en Van Beest bouwt veel boomhutten voor particulieren. Maarten: “We zijn de boomhuttenbouwer voor BoomhutBoris.nl. Wij bedenken het concept en ontwerpen steeds nieuwe modellen. Op heel veel plekken in Nederland en België staan onze boomhutten, daar haal ik voldoening uit. We zijn zelfs naar Engeland en Oostenrijk geweest om ze te plaatsen, dat zijn leuke avonturen.”

Elke week een levering

“De hutten worden gemaakt van duurzaam geproduceerd onbehandeld Douglas- en kastanjehout van Van Vliet. Toen ik nog voor het Utrechts Landschap werkte, had ik al veel contact met Van Vliet, we doen al jaren zaken met elkaar. Inmiddels komt er in het hoogseizoen elke week een vrachtwagen van Van Vliet bij ons. Dan is het zo druk dat er amper tijd is voor een kop koffie.”

Houten faunatoren

Naast boomhutten maakt Maarten schuren en overkappingen en de bijzondere faunatoren in Zeewolde komt van zijn hand. Een faunatoren is een heel groot insectenhotel met woonruimte voor beschermde diersoorten. Maarten maakte zo’n toren volledig van hout. “Hout valt minder op in het landschap, kost veel minder en is ook nog eens duurzaam en veel mooier. Met een collega-bedrijf heb ik een faunatoren gemaakt van kastanjehout van Van Vliet. Het prototype staat in Zeewolde op het landgoed van Scouting Nederland en is te zien op faunatoren.nl.”

Educatief, ecologisch en duurzaam

“In deze faunatoren zitten vleermuiskasten, een uilenkast en een egelverblijf. Er huizen zoogdieren zoals muizen en konijnen en diverse vogels, vlinders en insecten. Een faunatoren draagt bij aan biotoopverbetering, is educatief, ecologisch en duurzaam. Wij laten vooraf een bioloog op de plek kijken welke diersoorten er zitten en wat bij elkaar past, want je wilt niet dat ze elkaar allemaal opvreten. We maken de torens in iedere gewenste vorm en uitvoering voor bedrijven, scholen en gemeentes.”

Terug naar het overzicht
Ons online magazine ontvangen? Ons online magazine ontvangen?

Schrijf u in voor ons online magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten en projecten. In ons magazine vindt u onder andere interviews met onze klanten en geven wij u een inkijkje in ons bedrijf.